van een heeeele enge youtuber
als voorgerecht is het voldoende voor 4 mensen, als hoofdgerecht voor 2 personen is het lekker met bijvoorbeeld verse pasta met olijfolie en parmezaan
Ingrediënten
2 aubergines
350 g cherrytomaten
knoflook
basilicum
250 g mozzarella
16 olijven
olijfolie, peper, zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de aubergines doormidden, snijd daarna met een scherp mes met ronde bovenkant het vruchtvlees in, zonder de schil te snijden. Snijd hiervoor eerst banen één kant op, dan nog een keer een andere kant op.
Sprenkel er olijfolie over en peper en zout. Leg ze op een bakblik met bakpapier.
Zet ze 30 minuten in de oven en laat ze mooi bruin kleuren.
Snijd intussen de tomaten doormidden en plet de knoflook.
Bak in een ruime pan met deksel de knoflook en een takje basilicum een paar minuten aan, voeg dan de tomaten toe en laat het een minuut of 7 sudderen met de deksel op de pan.
Snijd de mozzarella in plakjes.
Haal de bakplaat met aubergines uit de oven.
Laat de oven afkoelen tot 180°C. Haal de knoflook en basilicum uit de tomatensaus.
Duw met de achterkant van een lepel vanuit het midden het vruchtvlees van de aubergines naar beneden zodat er een kommetje ontstaat. Verdeel de tomatensaus over de aubergines. Scheur de plakjes mozarella in stukjes en leg die over de aubergines. Verdeel de olijven over de aubergines. Sprekel nog een beetje olijfolie over het geheel.
Zet de bakplaat met aubergines nog 10 minuten in de oven om het een mooi bruin kleurtje te geven.
Categorie
Groentenschotels