2025, van YouTube
Ingrediënten
500 gr sterk wit meel (dwz 12 gr eiwit per 100 gr)
4 gr droge gist
1 theelepel honing
2 theelepels zout
380 - 400 ml lauw water
olijfolie
grof zout
Bereiding
Meng het meel met de gist, een plastic bak met deksel is handig.
Los de honing op in het water. Voeg het water langzaam toe aan het meel, steeds doorroerend met siliconen pannenlikker.
Dit geeft je een een zeer zacht deeg. Meng dan nog twee theelepels zout en twee eetlepels olie door het deeg.
Afdekken en 30 minuten rusten, dan voorzichtig omvouwen met de pannelikker.
Afdekken en 60 minuten rusten, dan voorzichtig omvouwen met olie handen.
Leg het deeg op ingeolied bakpapier en druk het voorzichtig uit tot platte lap, zo groot als het je lukt zonder dat ie kapot gaat.
Leg alvast op bakplaat.
Strooi er grof zout op en sprenkel er olijfolie overheen, druk gaatjes met je vingers.
Afdekken en 45 minuten rust.
Oven voorverwarmen op 210 graden.
Bak 15 minuten maar check of ie iets langer of korter moet.
Drogen op rek en dan in stukken snijden.
Categorie
Brood en hartige taarten