gegeten bij Quinten en Eva; naar pienlaathaaretenzien
Ingrediënten
korte pasta bijvoorbeeld rigatoni
1 sjalotje
250 g cherry tomaatjes of meer
blikje tomatenpuree
½ el witte wijn azijn
150 g crème fraîche
parmezaanse kaas
beetje citroensap
basilicum
burrata
Bereiding
Neem een grote pan waarin je kunt bakken en waar alles in zal passen.
Snijd de sjalot fijn en bak hem in olijfolie.
Snijd de cherrytomaten doormidden en voeg ze bij de sjalot. Bak een paar minuten tot ze beginnen te barsten en plet ze dan met een houten lepel.
Kook ondertussen de pasta.
Voeg de tomatenpuree bij de ui en tomaten, roer goed door en laat het een paar minuten bakken. Voeg dan de witte wijnazijn en crème fraîche toe, laat even indikken.
Rasp een flink stuk parmezaan, doe hem bij de saus en roer weer goed door.
Breng op smaak met zout, peper en klein beetje citroensap.
Hak een deel van de basilicum fijn en voeg die op het laatst toe.
Als de pasta gaar is doe dan wat pastawater uit de pan in een kommetje.
Giet de pasta af en doe hem bij de saus. Meng goed door elkaar en voeg zo nodig wat pastawater toe.
Verdeel de pasta over borden. Scheur de burrata in stukjes en verdeel over de borden. Schenk er een scheutje olijfolie over en strooi er wat peper en blaadjes basilicum over.
Categorie
Aardappelen, pasta en rijst