Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Tortilla met erwtjes en paprika
De hoeveelheden zijn per persoon

Ingrediënten

100 g erwtjes
200 g aardappels
1 kleine ui
1 rode paprika
1 teen knoflook
1 el crème fraiche
3 eieren
8 ansjovisjes

Bereiding

Breng de erwtjes aan de kook.
Schil ondertussen de aardappels, snijd ze doormidden en snijd ze dan in dunne halve rondjes. Doe ze bij de de erwtjes en laat nog 7 minuten koken.
Laat ze uitlekken en iets afkoelen.

Snipper de ui en snijdt de paprika in kleine blokjes. Bak ze samen met de knoflook een minuut of 8 rustig aan en laat dan iets afkoelen.

Doe de crème fraiche in een mengkom waar alles in past en klop hem even los.
Doe de eieren erbij (zonder te roeren nog).
Snijd de ansjovis in stukjes en doe die ook in de kom.
Doe de groenten erbij.
Kruid met peper, zout en een snuf gerookte paprika.
Zet een diepe bakpan waar een deksel op kan met olie op het vuur.
Roer het geheel in de mengkom nu door elkaar en bak het op matig vuur in 15 minuten met het deksel half op de pan. Keer het geheel dan voorzichtig om en bak nog een minuut of 5.

Categorie

Aardappelen, pasta en rijst
Groentenschotels
Vlees en vis, kip en ei