Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Catalaanse groentenschotel
Naar het escalivada recept uit dé bakplaat
Lekker met parelgort

Ingrediënten

2 aubergines
3 rode puntpaprika's
6 trostomaten
2 rode uien
paar takjes verse tijm
4 tenen knoflook in schil
olijfolie
50 g amandelen zonder vlies
eventueel feta
½ citroen
vers kruid zoals basilicum of marjoraan

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C

Haal de steel van de aubergines en snijd ze in de lengte doormidden.
Haal de steel en zaadlijsten van de paprika's.
Snijd de tomaten eventueel doormidden.
Snijd de uien in kwarten.
Doe aubergines, paprika's, tomaten, uien, tijm en knoflook in een ruime ovenschaal - het beste is als het in 1 laag ligt. Schenk er royaal olijfolie over, voeg zout toe en hussel door elkaar. Zorg dat de knoflook een beetje bovenaan ligt.
Zet de schaal in de oven. Strooi na 50 minuten de amandelen over de schaal, en brokkel desgewenst de feta er overheen. Zet de schaal nog onveer 10 minuten terug in de oven, tot de aubergine helemaal gaar is.
Pers de halve citroen uit (meer mag ook). Haal de knoflook uit de schaal, knijp de velletjes eraf en pureer ze door het citroensap. Voeg daar nog een scheut olijfolie en wat zout aan toe en meng het geheel.
Schenk het citroensap met olie over de groenten, scheur de verse kruiden en verspreid die er overheen.

Ook heerlijk de volgende dag als salade.

Categorie

Groentenschotels
Salades