Recept van AH. Voor iets meer dan 7 potten.
Ingrediënten
6 perssinaasappels
2 rode grapefruits
2 citroenen
400 g suiker
800 g geleisuiker
Bereiding
Was het fruit in warm water met bicarbonaat en azijn.
Schil het fruit met een dunschiller en snijd de schilletjes in zo dun mogelijke reepjes. Breng in een pan 1 liter water met de gewone suiker aan de kook en voeg de schilletjes toe. Kook 25 minuten op niet te hoog vuur. Giet af door een zeef en bewaar de schilletjes.
Snijd met een scherp mes de witte schil en het witte vlies van het vruchtvlees. Dit gaat het makkelijkst als je het fruit, net zoals een appel, in een ronddraaiende beweging schilt. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe deze met de geleisuiker in een pan. Breng aan de kook en kook het fruit op laag vuur 15 minuten.
Pureer het vervolgens met de staafmixer. (is dit wel nodig?)
Haal de vruchtenpuree door de Passe Vite. Gooi de achterblijvende harde stukjes en pitten weg.
Roer de schilletjes door de vruchtenpuree. Breng het geheel nog enkele minuten aan de kook.
Schenk de marmelade in de schoongemaakte jampotten.
Weck de potten.
Categorie
Gebak en zoetigheden
Overig