Uit het NRC. Voor 15 tot 20 brownies.
Ingrediënten
50 gr blanke amandelen
50 gr kristalsuiker
50 gr bruine basterdsuiker
30 gr cacaopoeder
1 gr zout
60 gr boter
1 ei
50 gr pure chocolade (70%)
50 gr amandelmeel
Platte vorm van 30x20 cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Rooster de amandelen 10 a 15 minuten in de platte vorm, maar pas op dat ze niet bruin worden.
Doe kristalsuiker, basterdsuiker, cacao en zout in een kom.
Smelt de boter. Voeg de boter en ei toe aan het beslag, roer met garde.
Hak de geroosterde amandelen en de chocolade grof.
Voeg de amandelen, chocolade en amandelmeel toe aan het beslag, en roer ze erdoor.
Bedek de vorm met bakpapier en spreid het beslag erop uit.
Bak de brownies 20 a 25 minuten.
Haal ze uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
Categorie
Gebak en zoetigheden