altijd goed, een nieuwe variant kaaskoekjes...
Recept voor ongeveer 20 stuks.
Ingrediënten
100 g oude kaas
100 g patentbloem
snufje cayennepeper
1 tl natriumbicarbonaat (baking soda)
50 g roomboter
1 ei
zaadjes naar keuze
Bereiding
Snijd de kaas is blokjes.
Doe in de kom van de foodprocessor het meel, de kaas en een snufje cayennepeper en laat het mes draaien totdat de kaas klein is. Meng er de natriumbicarbonaat doorheen.
Snijd de boter in blokjes en doe dit erbij. Meng het door 15 tot 20 keer pulseren tot een kruimelig geheel.
Klop het ei los met een eetlepel water. Doe de helft van het ei bij het meel en pulseer weer een keer of 10 tot 15. Zet de continue stand aan en voeg een klein beetje koud water toe tot het een geheel gaat vormen.
Bestuif het werkblad met wat meel en vorm van het deeg een compacte rol van ongeveer 20 cm. Wikkel de rol in plastic folie en laat hem minstens een uur in de ijskast rusten.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Snijd de rol deeg in plakjes van ongeveer 1 cm. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk de bovenkant van de koekjes met de rest van het ei.
Strooi er spaarzaam wat zaadjes naar keuze op, bijvoorbeeld wat sesamzaad en een enkel nigella zaadje.
Bak de koekjes in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
Categorie
Brood en hartige taarten