Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Aardappelen met paddenstoelen uit de oven
naar Jamie
Gebruik voor 2 personen een ovale schaal van 32x18cm

Lekker met een friszure slalade

Ingrediënten

aardappelen
2 uien
3 tenen knoflook
olijfolie
200 g paddenstoelen
verse bieslook
2 eieren
150 g hüttenkäse
parmezaan

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Boen de aardappelen schoon en snijd ze in 8 partjes. Snijd de uien in 8 partjes. Plet de knoflook.
Doe aardappelen, ui en knoflook in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper, giet er wat olijfolie over en hussel door elkaar. Zet de schaal 30 minuten in de oven.

Maak intussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove plakjes.
Haal de schaal uit de oven, doe de paddenstoelen er bij, giet er nog wat olijfolie over en hussel het weer door elkaar. Zet de schaal 20 minuten in de oven.

Snijd intussen de bieslook fijn, het mag een royale hoeveelheid zijn. Klop de eieren tot ze bleek en luchtig zijn en meng er dan de bieslook en hüttenkäse doorheen.
Rasp de parmezaan.
Haal de schaal uit de oven, schenk het eiermengsel er over heen en strooi de parmezaan erover. Zet de schaal nog 7 tot 10 minuten in de oven, tot het ei net gestold is.

Categorie

Aardappelen, pasta en rijst