Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Ravioli met ansjovis en broccoli
dit recept moet waarschijnlijk nog wat bijgeschaafd worden

Ingrediënten

Voor de saus
200 g broccoli stam
2 grote of 3 kleine ansjovis
snuf chilivlokken
150 ml groentebouillon
50 g walnoot in brokjes



Voor de vulling
45 g parmezaan
135 g ricotta
5 grote of 7 kleine asjovis
7 gedroogde tomaten

200 g verse pasta in 4 vellen
parmezaanse kaas
verse basilicum

Bereiding

Snijd de broccoli stam in kleine blokjes.
Laat in een pan met dikke bodem de (2 of 3) ansjovis in een beetje olijfolie smelten.
Voeg de broccoli blokjes, chilivlokken, groentebouillon en de helf van de walnoten toe en laat dit inkoken tot er nog een beetje vocht over is en de broccoli gaar is (een minuut of vijf).

Rasp de parmezaan en maak de ravioli vulling door alle ingredienten hiervoor samen te pureren. Vul de ravioli hiermee.
Kook water voor de ravioli en laat ze in 5 minuten gaar worden.

Rasp parmezaan en snijd basicilcum.
Warm de saus zonodig nog even door. Meng de gare ravioli met een pietsie kookvocht door de saus en schep op.
Strooi parmezaan, basicilum en de rest van de walnoten er overheen.

Waarschijnlijk eet je de broccoli roosjes erbij als groente ;)

Categorie

Aardappelen, pasta en rijst