Dit recept vonden we op een zak diepvries zalm - matig van kwaliteit maar handig in de voorraad...
En het recept bleek (met wat zinnige aanpassingen) nog lekker ook.
Ingrediënten
1 courgette
1 wortel
verse salie en tijm
½ citroen
2 zalmfilets van 100 g
100 ml crème fraîche
30 g boter
verse basilicum
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180° C.
Vet een roestvrijstalen ovenschaal in met olijfolie.
Snijd met een dunschiller of mandoline de courgette en wortel in hele dunne linten en drapeer die in de ovenschaal.
Hak de salie en tijm fijn.
Rasp één helft (vanaf de dikke kant naar het topje) van een citroen, snijd het geraspte deel eraf en pers dit uit.
Besprenkel de zalmfilets met de helft van het citroensap, bestrooi ze met peper en zout en de salie en tijm. Leg de zalmfilets op de groente.
Zet de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven tot het gaar is.
Maak intussen de saus:
Hak de basilicum fijn.
Verwarm de crème fraîche op laag vuur. Voeg de rest van het citroensap en de helft van de citroenrasp toe. Roer continu. Snijd de boter in blokjes en roer die één voor één door de crème fraîche. Voeg peper, zout en basilicum toe. Proef op smaak, misschien kan er meer citroenrasp bij.
Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de saus over de zalm en groenten.
Categorie
Courgetterecepten
Groentenschotels
Vlees en vis, kip en ei