Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Jam uit de magnetron
Voor als je een kleine hoeveelheid fruit hebt en niet echt wilt wecken.
De hoeveelheid geleisuiker kun je minderen, zeker als je de jam maar kort bewaard.

Ingrediënten

200 g fruit
200 g geleisuiker

Bereiding

Maak het fruit schoon en pureer het. Meng het met de suiker en doe het geheel in een grote schaal die in de magnetron past. Hij moet groot genoeg zijn om de spatten binnen te kunnen houden.
Zet de magnetron 3 minuten op 700 Watt (of 80% bij een maximum van 900 Watt).
Roer fruit en suiker zodat de suiker helemaal is opgelost.
Zet terug in de magnetron, 3 minuten op maximaal vermogen.
Zet een jampot op een natte doek en schenk de jam in de pot. Doe het deksel op de pot en laat afkoelen.
(Als je hem langer wilt bewaren en geen bezwaar hebt tegen een vieze bende aan het deksel zet hem dan een paar minuten op zijn kop.)

Categorie

Gebak en zoetigheden
Overig