Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Pasta met tomaten en feta uit de oven
recept van Paul A gekregen

Ingrediënten

400 gr cherry tomaatjes (meer is ook goed)
1 sjalot, in kwarten gesneden
3 tenen knoflook (plat gedrukt)
125 ml olijfolie
1 blok feta (200-250 gr)
3 takjes tijm
zout
chilivlokken

200 gram pasta (Penne bijvoorbeeld)

1 hele citroen (voor de rasp)
basilicum
parmezaanse kaas (geraspt)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een grote overschaal de tomaten, sjalotten, knoflook en bijna alle olijfolie.
Bestrooi met flinke snuf zout en de chilivlokken
Leg het blok feta in het midden en druppel de overgebleven olie er overheen.
Doe de takjes tijm erbij.
Bak 40 tot 45 minuten totdat de tomaten gebarsten zijn en de feta goudbruin is.

Kook ondertussen de pasta in ruime pan gezouten water.
Rasp ondertussen ook de citroen.

Giet de pasta niet al te goed af zodat er nog wat water bij zit.
Voeg de pasta en de citroenrasp toe aan de overschotel, en roer stevig door.
Bestrooi met basilicum en parmezaanse kaas.

Direct opdienen & opeten.

Categorie

Aardappelen, pasta en rijst
Groentenschotels