Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Haver pompoen kaas crackers
Uit het NRC

Ingrediënten

100 g havermout
100 g gemalen pompoenpitten + 20 g ongemalen
75 g geraspte oude kaas
2 eieren
1 tl gedroogde oregano
½ tl zout
½ tl grof gemalen peper
2 el handwarm water.

Bereiding

Verwarm de oven tot 180 graden.

Doe de havermout, gemalen pompoenpitten, kaas, oregano, het zout en de peper in een kom en meng. Breek de eieren erboven, voeg het water toe en meng snel met een spatel of schone hand tot een wat plakkerig maar samenhangend deeg.

Leg het deeg op een vel bakpapier, leg er een tweede vel bovenop en rol uit tot een plak van 2 mm dik. Trek het bovenste vel eraf en strooi de hele pompoenpitten over het deeg. Leg het vel er weer op en rol nog 1 keer, zodat de pompoenpitten een beetje in het deeg worden gedrukt. Verwijder het bovenste vel weer en leg de deegplak met het onderste vel bakpapier en al op een bakplaat.

Snijd het deeg met een scherp mes alvast in rechthoekige crackers.

Bak ze in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Categorie

Overig