Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Bietenspread
voor Sanne die een lekkere, maar prefab, bietenspread meenam voor de lunch

Ingrediënten

rode biet 2 delen
zonnebloempitten 1 deel
mierikswortel
1/3 deel (potje) of 1/6 deel (vers)


rode wijn azijn, zout
olijfolie

Bereiding

Kook de biet in de schil in ongeveer 30 minuten gaar of pof hem in de oven. Laat wat afkoelen en wrijf de schil eraf. Snijd hem in kleine stukken.
Maal de zonnebloempitten helemaal fijn, voeg de biet erbij en maal nogmaals helemaal fijn. Als je verse mierikswortel gebruikt rasp die dan heel fijn. Als je een potje gebruikt is de genoemde hoeveelheid gebaseerd op een mengsel van 50% mierikswortel. Voeg de mierikswortel bij het bietmengsel en maal weer fijn.
Voeg azijn en zout toe om op smaak te maken
Voeg olijfolie (en eventueel wat water) erbij tot je de gewenste consistentie hebt. Proef nogmaals op smaak.

Categorie

Sauzen, tapenades, etcetera