van Jamie en zijn maat Gennaro
Ingrediënten
Voor het deeg:
5 gr gist
330 gr patentbloem
5 gr zout
1 lepel olijfolie
200 ml lauw water
Voor de vulling:
75 g spek
1 ui
250 g gemengde paddenstoelen bijv. oesterzwam, shiitake, porcini
½ rode peper
peper, zout, tijm, oregano
beetje tomatensaus
beetje parmezaanse kaas
mozzarella
paar blaadjes basilicum
Bereiding
Doe de ingrediënten voor het deeg in de broodmachine en laat het pizzaprogramma (45 minuten) draaien.
Verwarm de oven voor op 220 graden met de pizzasteen.
Hak het spek fijn en bak het in wat olie.
Snijd de ui in kwart ringen en doe die bij het spek, zet het vuur wat kleiner.
Hak de paddenstoelen klein en doe ze ook in de pan, het vuur mag weer wat hoger.
Snipper de ½ rode peper en doe dit ook in de pan.
Laat het geheel mooi bruin bakken, en voeg dan een scheut water toe.
Voeg peper, zout, tijm en oregano naar smaak toe.
Voeg een kleine soeplepel tomatensaus toe, roer goed door en laat het nog even staan tot het mooi droog is.
Laat dit mengsel afkoelen.
Verdeel het deeg in twee bollen en kneed / rol die voorzichtig tot ronde lappen van ongeveer 20 cm.
Verdeel het paddenstoelen mengsel over de lappen, strooi hier een beetje parmezaanse kaas over. Scheur de mozzarella in kleine stukken en verdeel die ook. Leg er tenslotte een paar blaadjes basilicum op en vouw de calzones voorzichtig dicht.
Smeer over elke calzone een goede schep tomatensaus.
Bak de calzones ongeveer 12 minuten op de pizzasteen.
Zie ook
Tomatensaus
Categorie
Brood en hartige taarten