Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Fugazzeta
Argentijnse pizza: een dubbele pizza met kaas ertussen en uientopping.

Ingrediënten

Voor het deeg:
2 gr gist
300 gr zeeuws bloem
100 gr durum van harde tarwe
10 gr zout
160 ml water

voor de vulling:
een royale hoeveelheid kaas -
goudse kaas plus eventueel wat brie of brabantse blauwe

Voor de topping:
kleine rode ui
kleine witte ui
olijfolie
oregano, peper, zout

Bereiding

Maak het deeg in de broodmachine, programma pizza.

Verwarm de oven voor op 240 graden.
Verdeel het deeg in twee ongelijke delen en rol ze uit tot ronde lappen van ongeveer dezelfde grootte. De dikke lap wordt de bodem, de dunne de bovenlaag.
Laat het deeg nog even liggen terwijl je de vulling en de topping maakt

Snijd de ui in hele dunne ringen en doe ze in een zeef. Kook 3 dl water en giet dit langzaam en gelijkmatig over de ui. Laat goed uitlekken.
Rasp de goudse kaas. Als je ook zachte kaas gebruikt snijd die dan in plakken.
Strooi de geraspte kaas over de dikkere deeglaag, en leg de plakken kaas er op.
Leg de dunnere deeglaag hier op en zorg dat de randen van de 2 lagen goed aangedrukt worden.
Strooi de uien over de bovenlaag, druppel er olijfolie overheen en bestrooi met wat zout en peper, en oregano.

Bak de pizza op een rond, plat bakblik. Ongeveer 15 minuten.
Lekker met een groene sla.

Categorie

Brood en hartige taarten