Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Filogroentetaart
De Speedy quiche traybake van Jamie

Ingrediënten

gedroogde tomaten in olie
1 pak filodeeg
olijfolie
diverse groenten bijvoorbeeld broccoli en courgette
bos lenteui
4 eieren
eventueel wat crème fraîche
50 g kaas
peper, zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.

Maal de gedroogde tomaten samen met de olie waar ze in zitten tot een smeuïge massa. Je hebt ongeveer 3 tot 4 eetlepels nodig.
Neem een rechthoekige rvs schaal van 15x20 cm en vet die heel dun in met wat olijfolie. Leg er lagen van het filodeeg in die over de rand hangen, bestrijk af en toe een laag met een klein beetje olijfolie en leg her en der een blobje van het tomatenmengsel.
Rasp de stam van de broccoli, hij valt dan vanzelf in roosjes uit elkaar. Snijd grote roosjes wat kleiner. Rasp de courgette. Snijd de lenteui helemaal in ringetjes dus inclusief het groen. Rasp de kaas.
Doe alle groente en het meeste van de kaas in een grote kom, breek er 4 eieren bij, voeg eventueel wat crème fraîche toe om het ei beter te laten stollen en roer het geheel door elkaar.
Stort de groenten op het deeg, frommel het overhangende deeg als rand over de groente en bestrijk dat met wat olijfolie. Strooi de rest van de kaas over het geheel en leg nog her en der een blobje tomatenmengsel bij de groente.

Bak in 50 minuten gaar en goudgeel knapperig, eventueel de laatste 10 minuten de oven hoger zetten.

Het kan ook met andere groenten, Jamie geeft als suggestie bijvoorbeeld asperges, die zul je dan wel eerst moeten voorkoken en niet raspen maar in stukken snijden.

Categorie

Brood en hartige taarten
Courgetterecepten
Groentenschotels