Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Polentakoekjes

Ingrediënten

50 g polenta
500 ml water
zout
50 tot 100 g kaas bijvoorbeeld parmezaan of pecorino
peper

Bereiding

Breng het water met wat zout aan de kook. Als het kookt zet het vuur dan heel laag en voeg langzaam en goed roerend de polenta toe. Laat de polenta 10 minuten garen op heel laag vuur, roer in die tijd nog 3 keer de massa door elkaar.
Rasp intussen de kaas. Zet het vuur onder de polenta na 10 minuten uit, en voeg de kaas toe. Roer goed door tot de kaas is gesmolten. Voeg eventueel nog wat zout en versgemalen peper toe.
Doe de massa op een bord en strijk hem glad. Laat het afkoelen totdat hij hard genoeg is.
Verhit wat olijfolie in een pan die net wat groter is dan het bord. Snijd de polenta in blokjes. Leg de blokjes in de pan en bak ze aan alle gewenste kanten lekker krokant.

Categorie

Aardappelen, pasta en rijst
Brood en hartige taarten