Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Chakchoukha (groenten met gepocheerd ei)

Ingrediënten

2 paprika's
1 rode ui
knoflook
1 rode peper
verse koriander
snufje komijn
peper, zout
2 grote vleestomaten
olijfolie
4 eieren

Bereiding

Snijd de paprika's in kleine stukken. Snipper de ui. Snijd de knoflook en rode peper fijn, en hak de koriander.
Doe in een grote steelpan met dikke bodem een ruime hoeveelheid olijfolie en zet hem op matig vuur. Doe er de paprika en ui in en voeg knoflook, rode peper, koriander, komijn, peper en zout toe. Laat het geheel een minuut of 10 zachtjes bakken.
Snijd intussen de tomaten in kleine blokjes en doe deze dan bij de paprika. Laat nog een keer een minuut of 10 op matig vuur lekker pruttelen tot een smeuïge massa.
Maak dan 4 kuiltjes in de massa (tot op de bodem van de pan) en breek in elk kuiltje een ei. Strooi wat zout over de eieren.
Leg eventueel een deksel op de pan en laat de eieren in 8 tot 10 minuten stollen.

Lekker met naanbrood, bagrer, baguettes...

Zie ook

Naan brood
Bagrer
Baguettes

Categorie

Groentenschotels
Vlees en vis, kip en ei