Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Tarte Maroilles (kaastaart)
Uit Wereld Bakboek (Stefan Elias)

Ingrediënten

Voor het deeg:
3 gr droge gist
200 gr tarwebloem
3 gr zout
1 ei
75 ml melk
60 gr boter

Voor de vulling:
200 gr Maroilles kaas
50 gr room
zout, witte peper

Bereiding

Doe alle ingredienten voor het deeg in de broodmachine en gebruik het pizza programma om te laten kneden en rijzen. Je kunt het natuurlijk ook met de hand doen, maar dat vergt wat meer werk.

Verwarm oven voor op 220 graden.

Rol het deeg uit tot een cirkel van maat van de vorm (24 cm). Leg het in de vorm.
Snijd de kaas in dunne plakjes en verdeel die over de deegbodem.
Klop de room stijf met wat zout en peper en spatel die over de kaas.

Laat het geheel nog even rusten.

Bak de taart in 12 - 15 minuten. Laat even rusten. Eet hem warm.

Categorie

Brood en hartige taarten