Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Risi e bisi

Ingrediënten

1 pond verse doperwten
½ bosje bladpeterselie
40 g pancetta
1 klein uitje
150 g risottorijst
25 g Parmezaanse kaas
25 g roomboter

Bereiding

Dop de erwten. Trek in een kwartiertje een bouillon van de peulen, de helft van de peterselie, ½ liter water en een snuf zout. Zeef de bouillon.

Snijd de pancetta heel fijn. Snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de pancetta en ui. Voeg de rijst toe en fruit even mee. Voeg een derde van de doperwtenbouillon toe. Laat zachtjes 5 minuten koken. Voeg dan de doperwten en de rest van de bouillon toe en breng aan de kook.

Draai het vuur laag en laat rijst en doperwten, onder regelmatig roeren, zachtjes beetgaar koken. Het resultaat moet behoorlijk vloeibaar zijn; voeg zo nodig een extra scheut (kokend) water toe.
Hak de rest van de peterselie fijn. Rasp de parmezaan.
Als de risotto gaar is, roer dan van het vuur af de boter, Parmezaan en gehakte peterselie erdoor en maak de risi e bisi op smaak met zout en versgemalen peper.

Categorie

Aardappelen, pasta en rijst
Groentenschotels