Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Kikkererwten-halloumi schotel
Let op de voorbereidingstijd voor de kikkererwten.

Ingrediënten

180 g gedroogde kikkererwten
100 ml olijfolie
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
zeezout

2 portobello paddenstoelen of 250 g kastanjechampignons
500 g cherrytomaten
1 blok halloumi
2 avocado’s
eventueel yoghurt met za'atar

Bereiding

Doe 180 g kikkererwten in een ruime pan en voeg 540 tot 720 ml water toe.
Geen zout toevoegen. Laat ze 8 tot 12 uur weken. Kook de erwten daarna in hetzelfde water, nog steeds zonder zout, in 45 tot 60 minuten gaar. Giet ze af.

Verwarm de oven voor op 200° C.

Meng de olijfolie met het gerookt paprikapoeder, komijnpoeder en een flinke snuf zout.
Snijd de halloumi in plakjes. Snijd de avocado's doormidden, haal de pit eruit, schil ze en snijd ze vervolgens in plakken.
Doe de kikkererwten, portobello’s, cherrytomaten, halloumi en avocado in een ruime platte ovenschaal van ongeveer 20x30 cm. Schenk de kruidenolie er overheen en hussel alles. Rooster 20 tot 25 minuten in de oven tot de portobello zacht is.
Serveer er desgewenst yoghurt met wat za'atar erdoor bij.

Categorie

Groentenschotels