Let op de voorbereidingstijd voor de kikkererwten.
lekker met Naan brood.
Ingredienten
200 g gedroogde kikkererwten
1 ui
2 tenen knoflook
3 cm verse gember
¾ tl kurkuma
½ tl chilivlokken
4 dl kokosmelk
2,4 dl groentebouillon (van kookvocht)
peper, zout
spinazie of kleingesneden snijbiet
olijfolie en yoghurt naar wens
Bereiding
Doe 200 g kikkererwten in een ruime pan en voeg 600 tot 800 ml water toe.
Geen zout toevoegen. Laat ze 8 tot 12 uur weken. Kook de erwten daarna in hetzelfde water, nog steeds zonder zout, in 45 tot 60 minuten gaar. Je kunt het kookvocht gebruiken voor de bouillon.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Schil de gember en snijd hem in millimeterblokjes.
Bak in wat olie de ui, knoflook en gember.
Voeg na 4 minuten de kurkma, chilivlokken en kikkererwten toe.
Bak op hoog vuur even door. Druk dan met een stamper de kikkererwten deels fijn.
Voeg de kokosmelk en de helft van de groentebouillon toe, en peper en zout. Laat het zonder deksel op de pan een halfuur pruttelen en dik worden, roer af en toe. Voeg zonodig meer bouillon toe.
Voeg de spinazie of snijbiet toe en laat de groenten zachtjes gaar worden.
Doe de kikkererwtenstoof in kommen, garneer desgewenst met een scheutje olijfolie en/of yoghurt.
Zie ook
Naan brood
Categorie
Groentenschotels