Let op de voorbereidingstijd voor de kikkererwten.
Ingrediënten
200 g gedroogde kikkererwten
1 ui
2 tenen knoflook
3 cm verse gember
¾ tl kurkuma
½ tl chilivlokken
4 dl kokosmelk
1 groentebouillonblokje
peper, zout
spinazie of kleingesneden snijbiet
olijfolie en yoghurt naar wens
Bereiding
Doe 200 g kikkererwten in een ruime pan en voeg 800 ml water toe.
Geen zout toevoegen. Laat ze 8 tot 12 uur weken. Kook de erwten daarna in hetzelfde water, nog steeds zonder zout, in 45 tot 60 minuten gaar. Bewaar het kookvocht.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Schil de gember en snijd hem in millimeterblokjes.
Bak in wat olie de ui, knoflook en gember.
Voeg na 4 minuten de kurkuma, chilivlokken en kikkererwten toe.
Bak op hoog vuur even door. Druk dan met een stamper de kikkererwten deels fijn.
Voeg de kokosmelk en het groentebouillonblokje toe, en peper en zout. Laat het zonder deksel op de pan een halfuur pruttelen en dik worden, roer af en toe. Voeg zonodig wat kookvocht van de kikkererwten toe.
Voeg de spinazie of snijbiet toe en laat de groenten zachtjes gaar worden.
Doe de kikkererwtenstoof in kommen, garneer desgewenst met een scheutje olijfolie en/of yoghurt.
Categorie
Groentenschotels