Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Zalm met roquefort crème van de BBQ
Een camping gerecht

Ingrediënten

zalm
prei
koriander
2 schijfjes Société Crème
aardappelen

Bereiding

Maak van een hele grote lap aluminiumfolie een dubbelwandige zak met lange bovenrand waar alles behalve de aardappelen in gaat passen.
Kook de aardappelen een paar minuten en zet ze dan met gesloten pan in de hooimadam (of hooikist of pak het in een slaapzak); een half uur minstens, wat langer maakt niet uit.

Snijd de prei in ringetjes en de koriander fijn. Verdeel de prei, koriander, zout en peper door elkaar onderin de zak. Leg hier de zalmmoten bovenop
Snijd de schijfjes Société Crème in 2 er verdeel over de inhoud van de zak.
Schenk er 100 cc witte wijn over en vouw de zak zorgvuldig dicht. Vouw de hoekpunten een keer extra om.
Leg de zak 10 minuten op de BBQ, draai hem halverwege voorzichtig om.
Giet de aardappelen af, stort de inhoud van de zak in een bord en verdeel het geheel over 2 borden.

Handig erbij: werkhandschoenen!

Categorie

Vlees en vis, kip en ei