Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Zalm met groente uit de oven
van Jamie

Ingrediënten

2 ons sperziebonen
16 kerstomaatjes
16 ontpitte olijven
verse basilicum

2 moten zalm van 2 ons elk
sap van ½ citroen
peper, zout, olijfolie
6 ansjovisjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Haal de sperziebonen af en kook ze tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken.
Doe in een ovenschotel waar alles mooi in past de bonen, tomaatjes, olijven, fijngesneden basilicum. Giet er 2 eetlepels olijfolie over en maal er zout en peper overheen. Hussel door elkaar en schuif het naar een kant van de schaal.
Dep de vis droog, besprenkel hem ruim met citroensap, maal er peper en zout overheen en leg hem naast de groente. Giet een beetje olijfolie over de vis.
Leg de ansjovisjes op de groente.

Laat het geheel 20 tot 25 minuten bakken in de oven.

Categorie

Groentenschotels
Vlees en vis, kip en ei