Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Varkenshaasjes met zuidvruchten
eigenlijk moeten het lamshaasjes zijn

Ingrediënten

1 zoetzure appel
1 rood pepertje
10 gedroogde abrikozen
10 gedroogde pruimen
10 dadels
½ el kaneelpoeder
300 ml rode wijn

2 rode uien
1 teen knoflook
250 gr varkenshaasjes
zout, peper
2 el fijngehakte munt
2 volle el turkse yoghurt

Bereiding

Snijd de appel in blokjes en het pepertje in dunne ringen.
Doe de appel en het pepertje, de gedroogde vruchten, ontpitte dadels, kaneel en de wijn in een pan. Laat het op vrij laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze in olijfolie zachtjes glazig. Pers er de knoflook boven uit.
Bestrijk de varkenshaasjes met olijfolie en gril ze in ongeveer 5 minuten op een hete grilpan. Bestrooi met zout en peper.
Schep de uiringen door de vruchten.
Schep op ieder bord varkenshaasje en het vruchtenmengel. Leg op het vruchtenmengsel een volle eetlepel turkse yoghurt en strooi daar de fijngehakte munt overheen.
Lekker met couscous.

Categorie

Vlees en vis, kip en ei