Om een voorraadje in huis te hebben - het recept levert ongeveer 800 tot 950 ml saus op.
Ingrediënten
4 teentjes knoflook
2 kleine uien
1 stengel bleekselderie
2 blikken à 400 g pruimtomaten in blokjes
zout, peper
tijm, oregano
verse basilicum
verse salie
rode wijn azijn
Bereiding
Snijd de knoflook, uien en bleekselderie klein en fruit dit zachtjes 5 tot 10 minuten in een pan met dikke bodem.
Voeg dan de tomaat erbij, peper, zout en royaal (gedroogde) tijm en oregano. Breng het aan de kook en laat het dan op zacht vuur 15 minuten pruttelen. Afhankelijk van of je dikke of wat dunnere saus wilt doe je al dan niet een deksel op de pan.
Snijd de basilicum en salie een beetje klein en laat een minuutje meekoken met de saus.
Zet het vuur uit en pureer de saus met een staafmixer. Proef op smaak, misschien moet er wat zout, peper of een drup rode wijn azijn bij.
Doe de saus in schone weckpotjes (2 middel + 2 kleine van 100 ml) en zet die ongeveer 10 minuten op een rooster in een grote pan met een bodem kokend water.
Je kunt de saus dan lang bewaren.
Categorie
Sauzen, tapenades, etcetera