Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Theebroodje
uit het NRC
Ook heerlijk met amandel- of walnotenmeel en abrikozen

Ingrediënten

2 dl koude thee
150 gr sultana's
150 gr krenten
100 gr basterd- of rietsuiker
200 gr bloem en/of amandel- of walnotenmeel
2 theelepels bakpoeder
1 ei

Bereiding

Laat de sultana's en krenten met de basterdsuiker een nachtje weken in de thee.

Verwarm de oven voor op 150° C.
Leg een vel bakpapier in een bakblik van ongeveer ongeveer 15x30 cm.

Roer 150 gram van de bloem en het bakpoeder door het krentenmengsel. Roer het ei hier doorheen. Afhankelijk van het absorptievermogen van de rozijnen en krenten moet de overige bloem er ook bij. Het geheel moet een taai, dik beslag worden. Schep het beslag over in het bakblik. Bak het broodje in uur 90 minuten gaar. Lekker met roomboter.

Een heerlijke variant: vervang de krenten door kleingesneden gedroogde abrikozen en cranberries, en vervang in ieder geval de eerste 150 g meel door notenmeel.

Categorie

Gebak en zoetigheden