Ingrediënten
3 rijstwafels met zeezout
2 volle eetlepels havermoutvlokken
2 handvol walnoten grof gehakt
2½ handvol rozijnen en/of andere gedroogde vruchten
110 g chocolade 70% + 35 g cacaoboter
of 145 g chocolade 54%
eventueel 2 el ahornsiroop of ½ el honing
Bereiding
Verkruimel de rijstwafels tot rijstkorrel grootte. Meng er dan de havermout, walnoot en rozijnen door.
Laat in een pannetje met dikke bodem op heel laag vuur de chocolade, cacaoboter en ahornsiroop voorzichtig smelten onder voortdurend roeren. Als het bijna helemaal gesmolten is van het vuur halen en blijven roeren tot het helemaal gesmolten is.
Meng de chocolademassa door het rijstmengsel. Bekleed een plastic doos van 12x20 cm met (verkreukeld) bakpapier en stort hier de massa in. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en laat in de koelkast opstijven.
In brokken snijden en smullen!
Categorie
Gebak en zoetigheden