Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Noodle soep
à la Tampopo

Ingrediënten

150 gr oesterzammen
1 rode paprika
bosuitjes
125 gr noodles
eventueel vlees: 200 gr kipfilet, of 150gr biefstuk, of twee speklapjes, of garnalen (gambas)
verse aromatische bladgroente bijvoorbeeld 50 gr rucola en enkele blaadjes zuring, of 150 gr waterkers
peper, knoflook, 1 tl serehpoeder, 1 bouillonblokje, ketjap, evt. loempiasaus

Bereiding

Snijd de oersterzwammen en de paprika in hapklare blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Verwarm wat olie in een kookpan en fuit daar de ui in. Voeg de paprika en knoflook toe en laat meebakken. Voeg de oesterzwammen toe en laat nog heel even meebakken. Voeg ±6 dl water toe, peper, 1 tl serehpoeder, ½ bouillonblokje, en een goede scheut ketjap. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.
Als je er vlees bij wilt doen snijd dit dan in kleine reepjes en bak dit in een aparte pan mooi bruin. Voeg een flinke scheut ketjap en eventueel wat loempiasaus toe en laat op laag vuur even gaar worden.
Als je een mals biefstukje hebt, dan is het heerlijk om dit rauw te marineren in ketjap en loempiasaus, en helemaal niet vooraf te bakken.
Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg ½ bouillonblokje toe aan het water. De meeste moet je twee minuten koken. Giet de noodles af.
Snijd de bladgroente in behapbare stukken.
Neem 2 royale diepe kommen en doe daarin de noodles, daarop evt. het vlees of de garnalen, daarop de bladgroente en tenslotte schenk je er de soep over uit.
Met stokjes eten en flink slurpen.

Categorie

Groentenschotels
Soepen