Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Kalfsragout

Ingrediënten

300 gr kalfsvlees
4 peperkorrels
½ ui
2 takjes peterselie
1 wortel
stukje foelie, thijm, zout
champignons
1 eierdooier
scheut room
40 gr boter
40 gr meel

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes. Doe het vlees samen met de peper, ui, peterselie, wortel, foelie, thijm en zout in een snelkookpan. Voeg 5 dl water toe. Laat het 30 minuten onder druk koken. (1 uur in een gewone pan)
Snijd de champignons in plakjes en bak ze bruin.
Zeef de bouillon en haal het vlees apart. De kruiden kunnen weg.
Maak van de boter, het meel en de bouillon een niet te dikke roux. Laat even doorkoken. Klop de eierdooier met een goede scheut room los en roer dit door de roux. Warm het vlees en de champignons in de roux.

Categorie

Vlees en vis, kip en ei