en wat soortgelijke drankjes
Ingrediënten
1 pond aardbeien
½ limoen
4 koffielepels basterdsuiker of een scheut esdoornsiroop
250 ml zoete Italiaanse spumante wijn
Bereiding
Maak de aardbeien schoon. Maal ze met de suiker of esdoornsiroop helemaal fijn.
Pers de limoen uit. Voeg limoensap en spumante bij de aardbeienpulp en meng.
Schenk in champagneglazen en eet er koekjes bij (bijvoorbeeld kattentongen of shortbread).
Enkele varianten:
Slurry - een non-alcoholische variant
Maal bij de aardbeien 2 bananen mee. In plaats van de wijn neem je yoghurt.
Bellini coctail - een Italiaanse klassieker door Jonathan ingebracht
Heel andere ingrediënten: perziken en Prosecco. Ontvel en ontpit de perziken en maal ze. Doe in een champagneglas eerst 1 deel perzikpulp en dan 2 delen Prosecco.
Categorie
Overig