Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Dark Indulgent Chocolate and Walnut Brownies
van Mary Berry
voor een bakvorm van 30x23cm

Ingrediënten

575 gr pure chocolade
225 gr boter
3 eetlepels espresso koffie
3 eieren
225 gr basterd suiker

1 tl vanille essence
75 gr meel
1 tl bakpoeder
175 gr walnoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190° C.
Breek 350 gram van de chocolade in stukjes en smelt het samen met de boter au bain marie. Laat het afkoelen.
Hak de rest van de chocolade in kleine stukjes. Breek de walnoten in grove stukken.
Meng in een kom de espresso, eieren, suiker en vanille essence. Voeg langzaam en al roerend de gesmolten chocolade toe.
Vouw het meel met het bakpoeder, de walnoten en de chocolade stukjes door de massa.
Giet het deeg in de met bakpapier beklede bakvorm.
Bak de brownies 40 tot 45 minuten in de oven. Laat het helemaal afkoelen en snijd er dan ongeveer 24 blokjes van. De brownies zijn enkele dagen houdbaar als je ze afgesloten bewaard.

Categorie

Gebak en zoetigheden