Het origineel van de Quinoa tortilla maar dan met de juiste verhoudingen
Ingrediënten
200 ml crème fraîche
200 ml witte wijn
160 g couscous
250 g wortel
250 g courgette
200 g gruyère of Leerdammer
3 eieren
peper, zout, nootmuskaat
200 g gerookte zalm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe crème fraîche in een ruime kom en roer los. Roer er de wijn doorheen. Voeg de couscous toe en roer goed door. Laat dit 5 minuten wellen op kamertemperatuur.
Rasp de wortel, courgette en gruyère of Leerdammer. Meng dit door de couscous als die voldoende is geweld.
Meng de eieren door de couscous. Voeg zout, peper en flink veel nootmuskaat toe.
Vet een niet te hoge ovenschaal licht in (voor JnM: de grote Dru schaal). Doe de helft van de couscous hier in en strijk de massa glad. Leg hierop de gerookte zalm, en dek af met de rest van de couscous.
Bak hem in 40 minuten goudbruin.
Warm, lauw of koud allemaal lekker, zeker met wat frisse sla erbij.
Zie ook
Quinoa tortilla
Categorie
Aardappelen, pasta en rijst
Courgetterecepten
Groentenschotels
Vlees en vis, kip en ei