Het kookboekje van Jan en Monique

add edit upload foto delete all
Citroentaartje
´n grote mensen taart

Ingrediënten

3 citroenen
250 gr suiker
150 gr bloem
75 gr boter
2 eetlepels suiker
½ tot 1 blok amandelspijs
1 ei

Bereiding

Meng de 250 gram suiker met 250 ml water en breng dit rustig aan de kook. Maak ondertussen de citroenen schoon, snijd ze in dunne plakjes en peuter de pitten er uit. Leg de citroenen in het suikerwater en laat ze ongeveer een uur zachtjes pruttelen.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Maak van het bloem, de boter, de 2 eetlepels suiker en een goede scheut koud water een soepel deeg. Beboter een platte vorm van 24 cm, rol het deeg uit en beleg de vorm hiermee.
Maak de amandelspijs los met het ei. Smeer dit over het deeg, en beleg dit daarna op artistieke wijze met de citroenschijfjes (gebruik niet teveel van de siroop want die is vrij bitter). Bak de taart in ongeveer 30 minuten.
De suiker-citroen siroop is overigens wel heel redelijk te gebruiken als limonade siroop.

Categorie

Gebak en zoetigheden