Dit is de chocolade mousse van Tante Gerda, voor ijs wordt het gewoon bevroren.
Deze hoeveelheid is voldoende voor 4 goed gevulde ijscoupes.
Ingrediënten
150 gr chocoloade
3 eieren
6 el suiker
slokje sterke koffie
⅛ l slagroom
Bereiding
Smelt de chocolade au bain marie met de koffie. Dit kan ook in de magnetron, 30 seconden vol vermogen en dan goed doorroeren.
Scheid de eieren. Klop het eiwit met de helft van de suiker stijf. Klop de slagroom lobbig. Klop het eigeel met de rest van de suiker romig.
Meng het eiwit en de slagroom door elkaar. Voeg de chocolade en het eigeel toe. Schep door elkaar tot het een homogene massa is.
Om er ijs van te maken vries je de massa in.
Het ijs smelt erg snel, dus pas vlak voor het opdienen uit de vriezer halen.
Zie ook
IJs - hoe in te vriezen
Categorie
Gebak en zoetigheden