Zalm met groente uit de oven

van Jamie

  • 2 ons sperziebonen
  • 16 kerstomaatjes
  • 16 ontpitte olijven
  • verse basilicum
  • 2 moten zalm van 2 ons elk
  • sap van ½ citroen
  • peper, zout, olijfolie
  • 6 ansjovisjes

Verwarm de oven voor op 250°C.

Haal de sperziebonen af en blancheer ze tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken.
Doe in een ovenschotel waar alles mooi in past de bonen, tomaatjes, olijven, fijngesneden basilicum. Giet er 2 eetlepels olijfolie over en maal er zout en peper overheen. Hussel door elkaar en schuif het naar een kant van de schaal.
Dep de vis droog, besprenkel hem ruim met citroensap, maal er peper en zout overheen en leg hem naast de groente. Giet een beetje olijfolie over de vis.
Leg de ansjovisjes op de groente.

Laat het geheel 15 minuten bakken in de oven.

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje