Zalmkoekjes

het lekkerste met de rookpan

  • moot zalm van 250 g
  • 4 aardappelen
  • klont boter
  • 1 ei
  • zout, peper
  • verse peterselie
  • beetje citroensap
  • meel

Rook de zalm 20 minuten in de rookpan. Trek het vlees uit elkaar.
Als je geen rookpan hebt kun je de zalm ook rauw verwerken, snijd hem dan in kleine snippers.

Kook de aardappelen gaar en prak ze fijn met een vork.
Voeg zalm, een klont boter, ei, peper, zout, fijngesneden peterselie en een klein beetje citroensap toe en meng het door elkaar.

Vorm 6 platte koekjes van het mengsel. Wentel de koekjes door meel en klop het overbodige meel eraf. Je kunt ook paneren met een ei en fijngekruimelde beschuit.
Bak de koekjes rondom goudbruin.

Lekker met een sausje van 1 deel yoghurt, 1 deel mayonaise en 1 deel Doesburgsche mosterd.

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje