Zalmburger

van de thuiskok

  • 4 el mayonaise
  • 1 citroen
  • 1 tl dijon mosterd
  • 300 zalmfilet
  • ½ rode peper
  • 2 bosuitjes
  • 1 teen knoflook
  • ½ el kappertjes
  • zeekraal
  • 4 pitabroodjes
  • eventueel eikenbladsla
Doe de mayonaise in een kom. Was en rasp de citroen. Snijd hem doormidden. Doe de rasp en een paar knepen citroensap bij de mayonaise. Voeg de mosterd toe en roer door elkaar.
Snijd de zalm doormidden. Snijd één helft in grove brokken. Snijd de andere helft in hele fijne blokjes.
Snijd de rode peper en de bosuitjes in grove stukken.
Maal in de keukenmachine de grove brokken zalm met de knoflook fijn, maal de rode peper en bosui op het laatst even mee.
Meng de vispasta, de visblokjes en de kappertjes door elkaar, voeg wat grof zeezout toe. Vorm er 4 burgers van en bak deze in olijfolie enkele minuten per kant bruin.
Was de zeekraal.
Snijd de pitabroodjes open en besmeer beide kanten met de citroenmayonaise. Als je blaadjes eikenbladsla hebt leg dan op ieder broodje een blaadje onderop. Leg de zalmburgers op de broodjes en verdeel de zeekraal over de zalmburgers.
printversie

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje