Wereldstoofpot

  • 400 gr stoofvlees
  • ui, knoflook
  • 2 paprika’s
  • zout, 1 tl gemberpoeder, ˝ kaneelstokje, 2 tl karwijzaad, 6 kardamom zaadjes, 1 tl korianderzaad, ˝ tl gedroogde rode peper, 6 curryblaadjes
  • 1˝ dl runderbouillon
Snijd het stoofvlees in dobbelsteentjes, de knoflook in schijfjes, de uien in kwarten en de paprika’s in achten.
Doe in een snelkookpan een klont boter en een goede scheut olijfolie. Bak het vlees, voeg de uien, knoflook en paprika toe. Voeg de kruiden en tenslotte de bouillon toe.
Sluit de snelkookpan en laat onder druk 1 uur stoven. Heerlijk met rijst, turks brood, couscous, …

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje