Waterzooi van vis

naar aanleiding van een bezoek aan Antwerpen met Leo en Dini

  • 1 moot zalm van 150 gr
  • 1 stuk kabeljauw van 150 gr
  • 125 ml slagroom
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl water
  • zout, peper, thijm, verse basilicum, 1 teen knoflook
  • ½ blokje visbouillon
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl mosterd
  • 1 flinke stam prei, 1 rode paprika, 1 winterpeen, 2 flinke aardappels
Schil de wortel en aardappelen en snijd ze in partjes. Snijd de prei en paprika in grove stukken.
Kook de aardappelen 15 minuten, de wortel 10 minuten en de prei en paprika 7 minuten.
Snijd de moten vis doormidden. Doe in een kookpan 2 dl water en 1 dl witte wijn, peper, ½ blokje visbouillon, thijm, verse basilicum en een gehakt teentje knoflook. Leg de vis in het vocht en kook hem 5 minuten. Schep de vis uit de pan en bewaar het kookvocht.
Schik de aadappels en groente mooi in 2 royale kommen of eventueel diepe borden, en leg in het midden de vis. Maak het kookvocht van de vis aan met 1 theelepel tomatenpuree, de mosterd en de slagroom. Proef op smaak (meer peper, meer wijn?). Verdeel het vocht over de borden. Eten met mes, vork en lepel.

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje