Vispotje met zoete aardappel

vrij naar de thuiskok

  • zoete aardappelen
  • diverse groenten zoals venkel, bleekselderie, wortel, erwtjes
  • rode ui
  • verse dragon
  • 150 g roomkaas
  • 1 volle tl tomatenpuree
  • 250 ml groentebouillon
  • diverse vis zoals zalm, kabeljauw, rivierkreeft
Verwarm de oven voor op 180° C

Neem voldoende aardappelen, groenten en vis voor 2 personen.
Het makkelijkste is om een pan te gebruiken die (zonder deksel) ook in de oven kan.

Schil de zoete aardappel en snijd ze in plakjes. Spreid ze op een bakplaat uit en laat ze in 15 tot 20 minuten bijna gaar worden in de oven.
Maak intussen de groente schoon en snijd de grote delen in blokjes. Snipper de ui en bak ui en groenten behalve de erwtjes op middelmatig vuur glazig. Doe er dan de erwtjes bij en laat nog een minuut bakken.
Hak de dragon fijn. Doe de dragon, roomkaas, tomatenpuree en een deel van de bouillon bij de pan en roer goed door. Voeg de vis behalve rivierkreeft toe. Voeg zo nodig meer bouillon toe, het moet net voldoende vochtig zijn om de vis te laten garen. Laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de rivierkreeft bij de pan en roer even door. Als je een schaal gebruikt doe dan nu het geheel in de schaal. Dek de bovenkant af met de aardappelschijfjes en zet het geheel ongeveer 15 minuten onafgedekt in de oven tot het een mooi goudbruin laagje heeft.
printversie

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje