Vis met couscous

vrij naar de thuiskok, uitstekend geschikt voor een campinggasje

opgedragen aan de kacheltjes van camping t Scharvelt

  • handvol rozijnen
  • ruime hand pistachenoten
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 spaanse peper
  • 250 g graatloze vis (zeeduivel, pangasius filet, ...)
  • 2 tomaten
  • eventueel visbouillon
  • verse koriander
  • 180 g couscous
  • olijfolie, peper, zout
Pel de pistachenootjes. Snijd de ui, paprika en spaanse peper.
Verhit olie in een pan en bak de rozijnen en pistachenootjes een minuutje. Haal ze uit de olie en houd ze apart.
Bak nu in dezelfde pan de ui, paprika en peper op een matig vuurtje.
Snijd intussen de vis in brokken en de tomaten in kleine stukjes.
Als de paprika bijna gaar is, voeg dan de tomaten en 1 dl vocht (visbouillon of water) toe en laat het even pruttelen.
Kook wat water (zet zo nodig de paprika zolang in een slaapzak).
Doe de couscous met wat zout in een kom en giet er al roerend kokend water bij tot het net een beetje onder staat. Dek de kom af.
Zet de paprika weer op het vuur, doe de vis er bij en laat hem gaar worden (ongeveer 5 minuten).
Snijd de koriander fijn.
Giet een beetje olijfolie bij de couscous en roer hem los me een vork.
Maak de vis op smaak met zout en peper. Schep couscous op een bord, daarover de vis met paprika, en strooi er tenslotte rozijnen, nootjes en koriander overheen.
printversie

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje