Viscurry

derdehands van Jamie

  • 10 gamba's
  • 250 g zeewolffilet
  • 1 ui
  • kootje gember
  • 3 knoflooktenen
  • 1 spaanse peper
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 5 curryblaadjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 bos verse koriander
Pel de gamba's. Snijd de zeewolf in stukjes ter grootte van een vinger.
Snipper de ui. Schil de gember. Hak gember, knoflook en spaanse peper fijn.
Verhit olie in een pan met dikke bodem. Bak de ui, gember, knoflook en peper even flink aan. Voeg de gemalen koriander, korianderzaadjes en curryblaadjes toe en bak nog even mee.
Voeg dan de vis en gamba's toe en bak het heel even, al roerend.
Voeg dan de kokosmelk toe, roer goed door elkaar en laat het geheel 20 minuten sudderen. Controleer of er zout bij moet.
Als je het met rijst eet (wat erg lekker is) kook dan de rijst. Hak de verse koriander fijn.
Schep rijst op een bord, daaroverheen de curry en tenslotte een royale hoeveelheid van de koriander.
Lekker met bijvoorbeeld gestoofde komkommer of gewokte paksoy.

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje