Varkenshaasjes met zuidvruchten

eigenlijk moeten het lamshaasjes zijn

  • 1 zoetzure appel
  • 1 rood pepertje
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 10 gedroogde pruimen
  • 10 dadels
  • el kaneelpoeder
  • 300 ml rode wijn
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr varkenshaasjes
  • zout, peper
  • 2 el fijngehakte munt
  • 2 volle el turkse yoghurt
Snijd de appel in blokjes en het pepertje in dunne ringen.
Doe de appel en het pepertje, de gedroogde vruchten, ontpitte dadels, kaneel en de wijn in een pan. Laat het op vrij laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze in olijfolie zachtjes glazig. Pers er de knoflook boven uit.
Bestrijk de varkenshaasjes met olijfolie en gril ze in ongeveer 5 minuten op een hete grilpan. Bestrooi met zout en peper.
Schep de uiringen door de vruchten.
Schep op ieder bord varkenshaasje en het vruchtenmengel. Leg op het vruchtenmengsel een volle eetlepel turkse yoghurt en strooi daar de fijngehakte munt overheen.
Lekker met couscous.

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje