Rendang van eieren

van Petra

  • 10 eieren
  • 50 gr santen
  • 500 ml water
  • 1 blokje kipbouillon
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels sambal
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel serehpoeder
Kook de eieren in 10 minuten hard. Snipper de ui en pers de knoflook. Gooi alle ingrediënten behalve de eieren in een pan en breng dit aan de kook. Pel intussen de eieren en prik elk ei 8 keer rondom in met een breinaald. Doe de eieren erbij in de pan. Laat het lekker pruttelen (zonder deksel) en inkoken tot het een dikke brei is geworden. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Schep af en toe voorzichtig om. Van bewaren wordt de rendang er niet slechter op.

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje