Pescado a la veracruzana

uit het NRC

  • 250 gr zeebaars filet
  • 1 eetlepel limoen of citroensap
  • 50 gr groene olijven met piment
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel jalapeños of desnoods spaanse peper
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel oregano
  • vers gemalen peper, zout
Leg de vis in een ovenvaste schaal, besprenkel met het limoensap en zet de schaal afgedekt minstens een kwartier in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175° C. Snijd voor de saus de olijven in schijfjes, de tomaten in stukjes, de pepers (zonder zaad) in dunne ringen, de paprika in blokjes. Doe dit alles samen met de kappertjes in een kom. Pers de knoflook boven de kom uit en roer de oregano, de peper en een snufje zout door het mengsel. Verdeel de saus over de vis. Laat de vis in ongeveer 25 minuten gaar worden.
printversie

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje