Ossobuco Asperense

  • 1 runderschenkel
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 6 gedroogde tomaten op olie
  • 1 porcini bouillontablet
  • (of 20 gr gedroogde paddestoelen)
  • 3 dl water
  • rozemarijn, thijm, oregano,
  • 2 laurierblaadjes, peper, zout
Snijd de uien in kwarten. Snijd de knoflook in schijfjes. Snijd de tomaten in de lengte in vieren.
Kook het water en los de bouillontablet hierin op (of laat de gedroogde paddestoelen hierin weken).
Doe in en snelkookpan olijfolie en een klontje boter en laat het heet worden. Braad de schenkel aan beide zijden aan, knip de randen zonodig door.
Voeg de ui en knoflook toe en bak ze even mee.
Leg de tomaten op het vlees en voeg de kruiden toe.
Schenk de bouillon (of paddestoelen met weekwater) erbij.
Doe de pan dicht en laat hem op druk komen. Laat de ossobuco in 1 uur garen.

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje