Marokkaanse rundvleestajine met zoete aardappelen

van Len

  • olijfolie
  • 450 g runderpoulet
  • 1 ui
  • 2 zoete aardappels
  • 4 tenen knoflook
  • ½ tl gember
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ tl kurkuma
  • zout, peper
  • 70 g abrikozen
  • 40 g gele rozijnen
  • 2½* dl runderbouillon
  • bosui
  • 1 blik kikkererwten
Verhit olijfolie in een snelkookpan*. Bak het vlees in delen goudbruin, haal het uit de pan.
Snijd de ui fijn en bak deze in dezelfde pan 5 minuten. Voeg eventueel 1 el water toe. Schil intussen de zoete aardappels en snijd ze in blokjes.
Voeg knoflook, gember, kaneel, nootmuskaat, kurkuma, zout en peper bij de pan. Bak dit nog een minuut.
Voeg abrikozen, rozijnen, aardappel, vlees en bouillon bij de pan.
Sluit de deksel en laat het 75* minuten onder druk garen.
Open de deksel en laat eventueel overtollig vocht rustig wegdampen. Snijd de bosui in ringetjes. Voeg de kikkererwten en bosui bij de pan en laat deze doorwarmen.

Heerlijk met Turks brood of couscous.


*Tajine, stoofpan of snelkookpan?
Volgens Thurdsay dinners, in de blog 'Koken met Aïsha': In de moderne Marokkaanse keuken wordt een tajine klaargemaakt in een snelkookpan en daarna gepresenteerd in de tajine. Het principe is hetzelfde maar [sneller]. Reken het dubbele van de tijd als je het gerecht klaarmaakt in een tajine of stoofpan met dikke bodem.
Het recept was oorspronkelijk voor een tajine of stoofpan, met 7 dl kippenbouillon.

Terug naar Vlees en vis, kip en ei Terug naar het kookboekje